Belangrijk: Als je je bevindt in een land met veel internetcensuur of als je handmatig instellen van ExpressVPN gebruikt, kun je voor onmiddellijke ondersteuning contact opnemen met de helpdesk van ExpressVPN. Als je wel het internet op kunt maar bepaalde websites of diensten niet kunt bezoeken, volg dan deze deze handleiding voor probleemoplossen.

In deze handleiding lees je hoe je problemen met het browsen op internet oplost wanneer je met de ExpressVPN-app verbonden bent. Voorbeelden van dit probleem zijn:

• Het lukt meteen al niet om het internet op te gaan.
  • Het lukt na een poosje niet meer om het internet te gebruiken.

De voornaamste redenen voor deze problemen zijn:

• Slechte verbinding op de gekozen VPN-serverlocatie;
  • Storing door internet providers voor bepaalde VPN-protocollen;
  • Storing door jouw antivirus-software of door de beveiligingsapplicatie van uitgaande datapakketjes.

Controle vooraf

Ga allereerst na of je een actieve internetverbinding hebt.

1. Verbreek de verbinding met ExpressVPN.
  2. Bezoek in je browser een website naar keuze.

Als je de website kunt bezoeken, wordt het probleem met VPN-verbinding niet veroorzaakt door jouw internetverbinding. Volg de stappen voor probleemoplossen hieronder om het probleem op te lossen.

Als je geen toegang tot het internet hebt zelfs als je niet verbonden bent met ExpressVPN, is er hoogstwaarschijnlijk een probleem met jouw internetverbinding. Ga na of je internetverbinding actief is of dat er sprake is van onderliggende problemen. (Als je Windows gebruikt, probeer dan deze stappen om je internetverbinding te herstellen.)

Stappen voor probleemoplossen

Volg de onderstaande stappen voor probleemoplossen om de verbindingsfout op te lossen. Kijk na elke stap of het probleem opgelost is. Als het probleem opgelost is, kun je de rest van de stappen overslaan.

1. Download de nieuwste versie van ExpressVPN;
  2. Verbind met een andere VPN-serverlocatie;
  3. Verander van VPN-protocol;
  4. Voeg ExpressVPN toe als uitzondering in je antivirus- of online beveiligingsapplicatie;
  5. Schakel je proxy-instellingen uit;
  6. Neem contact op met de helpdesk van ExpressVPN.

1. Download de nieuwste versie van ExpressVPN

Ga na of je de nieuwste versie van de ExpressVPN-app gebruikt. Zo niet, download dan de nieuwste appversie.

Stel je ExpressVPN-app in:

Hulp nodig? Neem voor onmiddellijke ondersteuning contact op met de helpdesk van ExpressVPN.

Terug naar boven

2. Verbind met een andere VPN-serverlocatie

Verbind met een andere serverlocatie uit de lijst met Aanbevolen serverlocaties.

Verbinden met een andere serverlocatie voor de…

Als je na het verbinden met een andere VPN-serverlocatie het internet weer op kunt, is er mogelijk een tijdelijk probleem met de VPN-serverlocatie waar je eerder mee probeerde te verbinden. Neem contact op met de helpdesk van ExpressVPN over deze fout en gebruik zo lang andere VPN-serverlocaties.

Hulp nodig? Neem voor onmiddellijke ondersteuning contact op met de helpdesk van ExpressVPN.

Terug naar boven

3. Verander van VPN-protocol

Belangrijk: Als Threat Manager (beschikbaar in de ExpressVPN-apps voor iOS, Android, Mac, Windows en Linux) is ingeschakeld, hoef je het niet in de app-instellingen uit te zetten voordat je van VPN-protocol gaat veranderen. Threat Manager wordt vanzelf uitgezet.

Een VPN protocol is de manier waarop jouw apparaat verbindt met een VPN-server.

Voor de beste ervaring raadt ExpressVPN aan de protocoloptie Automatisch te gebruiken; deze staat standaard geselecteerd.

Als het je niet lukt te verbinden met ExpressVPN met het protocol Automatisch, probeer dan de andere protocollen (indien beschikbaar) in deze volgorde:

1. Lightway – TCP
  2. Lightway – UDP
  3. OpenVPN – TCP
  4. OpenVPN – UDP
  5. IKEv2

Hoe verander je het protocol voor de…

Hulp nodig? Neem voor onmiddellijke ondersteuning contact op met de helpdesk van ExpressVPN.

Terug naar boven

4. Voeg ExpressVPN toe als uitzondering in je antivirus- of online beveiligingsapplicatie

Als je de ExpressVPN-app gebruikt terwijl jouw antivirus- of online beveiligingsapp aanstaat, houdt deze app mogelijk de VPN-verbinding tegen.

Om na te gaan of jouw antivirus- of online beveiligingsapp je VPN-verbinding tegenhoudt:

1. Schakel de antivirus- of online beveiligingsapp uit op je apparaat. (Neem voor gedetailleerde instructies contact op met de aanbieder van jouw antivirus- of online beveiligingsapp.)
  2. Verbind in jouw ExpressVPN-app met een VPN-serverlocatie.

Als je met de VPN kunt verbinden terwijl jouw antivirus- of online beveiligingsapp uitgeschakeld is, houdt jouw antivirus- of online beveiligingsapp je VPN-verbinding tegen.

Om dit op te lossen voeg je ExpressVPN toe als uitzondering in je applicatie. Voor andere applicaties moet je mogelijk:

• Het beveiligingsniveau van Hoog veranderen in Gemiddeld.
  • Een uitzondering toewijzen aan UDP poorten 1194 tot en met 1204.
  • Het instellen als Vertrouwt ExpressVPN.

De stappen voor het toevoegen van applicaties als uitzondering verschillen tussen verschillende antivirus- of online beveiligingsproducten. Neem voor gedetailleerde instructies contact op met jouw antivirus- of online beveiligingsappaanbieder.

Na het toevoegen van ExpressVPN als uitzondering in je antivirus- of online beveiligingsapp:

1. Start de ExpressVPN app opnieuw op.
  2. Verbind met een serverlocatie…

Hulp nodig? Neem voor onmiddellijke ondersteuning contact op met de helpdesk van ExpressVPN.

Terug naar boven

5. Schakel je proxy-instelling uit

De proxy-instellingen van een webbrowser houden mogelijk internettoegang tegen wanneer er een VPN-verbinding wordt gedetecteerd. Het uitschakelen van proxy’s kan dit probleem dan verhelpen.

Hoe schakel je je proxy uit voor…

Hulp nodig? Neem voor onmiddellijke ondersteuning contact op met de helpdesk van ExpressVPN.

Terug naar boven

6. Neem contact op met de helpdesk van ExpressVPN

Als je alle bovenstaande stappen heeft geprobeerd maar nog steeds het internet niet op kunt, kun je voor onmiddellijke ondersteuning contact opnemen met de helpdesk van ExpressVPN.

Je kunt ook via de ExpressVPN-app je diagnostische informatie opsturen. De diagnostische informatie bevat mogelijk de oorzaak van jouw verbindingsproblemen. De helpdesk van ExpressVPN neemt contact met je op na het ontvangen van je informatie.

Windows of Mac

1. Klik op Menu icon. > Help en ondersteuning > Diagnostische informatie.
  2. Klik op Naar de helpdesk.
  3. Beschrijf je probleem in het tekstvak.
  4. Vink het vakje aan naast Voeg informatie over recente verbindingsproblemen bij of Voeg diagnostische informatie bij.
  5. Klik op Stuur naar de helpdesk.
  6. Wacht op een antwoord van de helpdesk van ExpressVPN via e-mail.

Android

1. Tik op Help > Stuur ons een e-mail.
  2. Beschrijf je probleem in het tekstvak.
  3. Schakel Diagnostische informatie bijvoegen aan.
  4. Tik opSend icon.
  5. Wacht op een antwoord van de helpdesk van ExpressVPN via e-mail.

iOS

1. Tik op Hulp > Stuur ons een mail.
  2. Beschrijf jouw probleem in het tekstvak.
  3. Tik op Verzenden.
  4. Schakel Diagnostische informatie bijvoegen in.
  5. Wacht op een antwoord van de helpdesk van ExpressVPN via e-mail.

Linux

1. Voer in Terminal de volgende command in: expressvpn diagnostic
  2. Kopieer de diagnostische informatie.
  3. Plak de informatie in de ExpressVPN-helpdeskchat.

Routers

1. Log in op het router dashboard van ExpressVPN.
  2. Klik op Hulp en ondersteuning > Diagnostische informatie.
  3. Klik op Alle logs downloaden.
  4. Stuur de logs op in de ExpressVPN-helpdeskchat.

Hulp nodig? Neem voor onmiddellijke ondersteuning contact op met de helpdesk van ExpressVPN.

Terug naar boven